RSS

Blogginnlegg av '2017 ''november'

Fiskebeinsparkett
Skrevet av Jon-Inge
Nærbilde fiskebeinsparkett

Det er en økt etterspørsel etter mønsterparkett  i Norge og  fiskebensparkett skiller seg ut som det mest populære mønsteret. Dette gulvmønsteret har sin begynnelse helt tilbake til det romerske riket, hvor det blant annet ble brukt mye i veibeleggsystemer.

Romerne monterte murstein/stein i et fiskebensmønster. Dette mønsteret gjorde at veiene tålte mer bevegelse og kompresjon. Det finnes fortsatt mange eksempler på slike fiskebensmønster fra romerriket, blant annet i byen Roma i Italia.

fiskebeinsmønster med murstein
Forgjenger av fiskebensmønsteret er et mønster som er kjent som «Opus Spicatum» som betyr «Spiked Work».

 

Fiskebensmønster er både enkelt og vakkert og var i utgangspunktet utformet for vei og gulvinnstallasjon. Takket være enkelheten og skjønnheten i mønsteret ble det spredt til andre bransjer, slik som tekstilbransjen,  motebransjen og interiørbransjen. Fiskebensmønsteret har fått navnet sitt fra måten mønsteret ligner et fiskeskjelett .

Fiskebein
Fiskeskjellet

 

Et fiskebensgulv gir hjemmet et klassisk og herskapelig uttrykk.  Mønsteret er både delikat og elegant, samtidig som det er vakkert og enkelt.
En fiskebensparkett vil selvsagt passe perfekt inn i et klassisk hjem, men vi ser også at flere og flere velger å montere fiskebensparkett i moderne hjem og i funkishus. Å montere fiskbensparkett i moderne hjem gir gjerne en mer innbydende atmosfære.
Fiskebeinsgulv i åpen kjøkken og stue
Fiskebensparkett montert i et moderne miljø.

 

Parkettgulv som er montert i fiskebensmønster er så klassisk at det passer godt sammen med ethvert element i rommet som møbler, gardiner eller kunst.
Mange av de som velger å montere fiskebensgulv i sitt hjem, ønsker et gulv med et unikt uttrykk og et design som ikke alle har.
Det har kommet flere fiskebensparkettgulv som har bredere
og lengre staver enn det som tidligere har vært vanlig. Dette gjør at fiskebensparketten får et roligere og mer moderne uttrykk.
Nærbilde fiskebensgulv
Brede og lange staver mer vanlig i fiskebensparkett

 

Montering av en fiskebensparkett bør gjøres av en profesjonell gulvmontør. Parketten skal hellimes til undergulv og det krever erfaring og nøyaktighet for å få et godt sluttresultat.  Du kan  kontakte Parkett.no, hvis du trenger å komme i kontakt med dyktige gulvmontører.
Det koster litt mer penger å montere en fiskebensparkett, enn et vanlig parkettgulv som monteres flytende med en klikk. Det vil likevel være en god investering, da gulvet skal vare i mange år og resultatet vil være et helt unikt, eksklusivt og trendy fiskebensgulv som ikke vil gå av moten.
 

Hos Parkett.no er det mulig å kjøpe fiskebensparkett i forskjellige formater og overflatebehandlinger. Her kan du se Parkett.no sitt utvalg av fiskebensparkett.