Velkommen
Filters
Søk

Personvern og cookies

Personvernerklæring Parkett.no (GDPR)

 

1. Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for Parkett.no AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

 

Parkett.no AS, ved daglig leder Jon-Inge Heldal, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

 

Parkett.no AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre er det nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse.Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

 

2. Om personopplysninger og regelverket
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferds historikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

 

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

 

a) Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg eller handler som gjest på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også kunne lagre opplysninger når du eller vi tar kontakt for å eksempelvis oppfylle en avtale.. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

 

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

            i) Din enhet og din internett-tilkobling

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

 

ii) Bruk av tjeneste eller kjøp

Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

 

            c) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

 

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

 

e) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

 

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

 

a) For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og eksempelvis oppfylle en avtale. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

 

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

 

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å bruke vår nettside godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

 

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

 

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

 

5. Deling av opplysninger

Parkett.no AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:
           

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne

For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Parkett.no AS.

 

b) Ved mistanke om lovbrudd

vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

 

7. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

  • Lov om bokføring
  • Ordredata iht. angrerett
  • Ordredata iht. garantier.


Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: Post@parkett.no

 

8. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

Ved større endringer vil vi informere om dette.

 

10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

 

11. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på Post@parkett.no.

 

 

Cookies Parkett.no           

 

Hva er Cookies?

Cookies eller «informasjonskapsler» er små tekstfiler som kan brukes av nettsider for å gi deg som bruker en personlig tilpasset og mer effektiv opplevelse av nettsiden. Cookies brukes også for å maksimere funksjonene på et nettsted og derved forbedre kjøpsopplevelse. Ved hjelp av informasjonskapsler kan nettstedet blant annet holde rede på hvilke varer du har lagt inn i handlekurven, innhente statistikk og tilpasse brukeropplevelsen til den enkelte bruker. Ved å benytte www.parkett.no samtykker du at vi bruker cookies.

 

Kan du selv styre bruken av informasjonskapsler?

Hvis du selv ønsker å avstå fra bruk av informasjonskapsler, kan du deaktivere det i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Fremgangsmåten varierer ut fra hvilken nettleser du har. I de vanligste nettleserne for PC kan du bruke hurtigtast CTRL + SHIFT + DEL for å komme direkte til den den rette menyen. Deaktivering av cookies innebærer imidlertid at funksjonaliteten på nettstedet begrenses, du kan for eksempel ikke gjennomføre et kjøp.

Oversikt over Cookies som brukes av Parkett.no

Parkett.no bruker ulike cookies og her er en oversikt:

Lokale cookies: 
Dette er cookies som brukes for at nettsiden skal huske dine valg på siden og for å holde deg innlogget om du logger inn. Denne informasjonen lagres ikke og de fleste av disse cookiene blir slettet når du lukker nettleseren. Enkelte av disse er imidlertid faste cookies. 

Google Analytics: 
Google Analytics er en analysetjeneste levert av Google.inc. Det samles informasjon om hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer, antall besøk og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til vår nettside. Innhentet informasjon behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som kan vise oss hvordan våre kunder bruker nettsiden. Vi bruker denne tjenesten for å analysere bruken av nettstedet vårt. 

Bing: 
Cookies fra Bing brukes for å generere statistikk om trafikk og kilder til trafikk på nettstedet, og for å måle konverteringer og salg/ eller lignende genererisk informasjon.

Google: 
Det settes også cookies fra Google i forbindelse med at vi bruker en søkemotor levert av Google. Det innhentes informasjon om søkeord og hvilke søkeresultater det klikkes på. Google bruker informasjonen til å forbedre søkemotoren. Informasjonen kan også brukes til å nå deg på andre nettsider med tilbud fra oss via Google Doubleclick. 

Facebook: 
Cookies fra Facebook settes kun hvis du tidligere har besøkt Facebook eller bruker en Facebook-funksjon eller link på vår nettside. Informasjonen brukes til å nå deg på Facebook med tilbud fra oss. 

Snapengage: 
Dette er vår chattetjeneste som du finner på vår nettside. Starter man en chat får vi opplyst hvor i landet kunden er fra. Parkett.no vil også kunne lagre informasjon som blir oppgitt i en chatdialog for og eksempelvis oppfylle en avtale. Kopi av chatdialog blir lagret hos oss.


Clerk: 
Analyseverktøy som hjelper oss å måle hvordan vi kan øke brukervennligheten. Det innhentes informasjon om hvilke linker som klikkes på og hva som kjøpes. Informasjonen behandles av Clerck, som sammenstiller rapporter til oss.

Resursbank og Dibs: 
Disse betalingsløsningene har cookies som er nødvendig for å foreta sikkerhetssjekk og å gjennomføre en elektronisk handel i vår nettbutikk.