Douglasgran Gulv

Skrevet av Jon-Inge Heldal.

Douglasgran er et nåletre som kan bli opptil 120 meter høyt. Dette er et treslag som egner seg godt som materiale i tregulv og parkett, og forbindes ofte som et eksklusivt gulv.

Gulv har utviklet seg til å bli en svært viktig flate i et hjem når det kommer til interiør. Douglasgran vil gi huset en helt spesiell karakter. Douglasgran utstråler en naturlighet og er et gulv med sjel. De vakre årringene gir et nordisk uttrykk i hjemmet og man får en følelse av at en bit av naturen er tatt inn i stuen.

1-stav Douglasgran, et sjelfullt og naturlig parkettgulv

Vi solgte 1-stav Douglasgran lutet og hvitoljet til en kunde som uttalte at han ønsket å bringe naturen inn i stuen. Kunden bor på en naturtomt. På tomten er det plantet mange furutrær rett utenfor stuevinduet. Han syntes det ble helt feil å kjøpe eikeparkett. Å bringe naturen inn i hjemmet er en trend som har kommet for å bli i Norge, og her vil Douglasgran være et spennende alternativ når man skal velge parkett.

Hardheten i Douglasgran tilsvarer hardheten i Furu, da dette er et nåletre. Det er ikke hardved, men en mykere tresort som noe lettere kan få hakk og riper enn for eksempel en eikeparkett. Fordelen med nåletre er at overflaten er svært komfortabel og lun å gå på. I tillegg er det lett å få treet til å reise seg igjen, hvis man er uheldig å få et hakk eller en ripe. Da legger man en varm og fuktig klut over skadestedet. Treet vil da svelle opp og hakket vil forsvinne.

Kunden som kjøpte Douglasgran fra oss var litt skeptisk til at gulvet var noe mykere enn eik. Vi fortalte ham at han lettere ville få hakk og riper i gulvet med Douglasgran, men samtidig fortalte vi også at eventuelle hakk og riper ville bli godt kamuflert i et livlig og spennende uttrykk i gulvet. Douglasgran er et gulv som kler slitasje, da hele gulvet utstråler trevirke og naturlighet.

Fordelen med å velge Douglasgran vil være at man får en svært behagelig og lun overflate å gå på. Lunheten og komforten man får fra Douglasgranen er helt unik. Kunden valgte å følge hjertet sitt og kjøpte som sagt drømmegulvet sitt. Vi har snakket med ham jevnlig siden den gang og han melder tilbake at han er strålende fornøyd med valget sitt.

Hos oss kan du velge mellom tre parkettgulv i Douglasgran. Vi har to gulv som produseres av en kvalitetsprodusent fra Sverige som heter Rappgo, som også gir 30 års garanti på gulvene. Hvis du klikker på linkene nedenfor, vil du komme rett inn til produktene i nettbutikken.

1-stav Douglasgran, lutet og hvitoljet

1-stav Douglasgran, lutet og hvitoljet parkett

1-stav Douglasgran ekstra lutet og hvitoljet

1-stav Douglasgran, ekstra lutet og hvitoljet parkett

 

I tillegg selger vi et svært ekslusivt 1-stav Douglasgrangulv fra vår egen gulvserie som heter Childhood memories. Gulvet har hele 260 mm brede plankebord og 2400 mm lange plankebord. Gulvet har også et svært tykt slitesjikt på hele 5 mm. Parketten monteres flytende enkelt med en 5G klikk.

1-stav Douglasgran Vestland, lutet og hvitoljet