Herdet Tregulv

Parkett.no presenterer svært slitesterke og bærekraftige gulv som går under betegnelsen herdet tregulv. Gulvene er produsert av en av tysklands største gulvprodusenter og kommer i svært god kvalitet.

Et herdet tregulv har et toppsjikt av tre som er varmpresset ned på en kompakt kjerne av HDF. Treoverflaten blir varmpresset ned i et pulver som er en blanding av trefiber og mineralkomponenter. Bunnsjiktet i gulvet består av trefiner.

Resultatet er et svært slitasjesterkt gulv. Sammenlignet med et tradisjonelt parkettgulv er motstandsdyktigheten mot trykkskader opp til 3 ganger bedre. Det betyr at et herdet tregulv vil tåle bedre høye hæler, trykkskader og riper enn et vanlig parkettgulv. Tester viser at en metallkule presset med 40000 newton lager godt synlige bulker på en tradisjonell parkett. Herdet tregulv får ingen merker. Ulike treslag har ulik motstandskraft. Den svenske ingeniøren Johan August Brinell utviklet en metode for å teste hardhet. Jo høyere brinellverdi jo hardere er gulvet. Herdet tregulv har en hardhetsgrad på ca 10 i brinell verdi, mens vanlig eikparkett har en brinellverdi på ca 3,4-3,6. 

Herdet tregulv bidrar også til et mer bærekraftig samfunn. Det er stor råvaremangel på blandt annet eik og forbruket av eik blir mindre ved å velge herdet tregulv.

Disse gulvene er også svært formstabile, da gulvet ikke vil ekspandere og krympe i like som grad som en tradisjonell parkett. Herdet tregulv tåler også svært godt vårt tørre vinterklima og gulvvarme. 

Plankebordene har en fin tyngde på grunn av kjernen i kompakt HDF og plankebordene hviler godt på undergulvet ved montering og selve monteringen gjøres med en svært enkelt klikkpatent.

Ønsker du et slitesterkt og formstabilt kvalitetsgulv, så kan herdet tregulv være noe for deg. Produsenten av disse gulvene tilbyr 30 års overflate og slitasjegaranti ved bruk i en privat bolig.

Sorter etter
Vis per side

Herdet tregulv 1-stav Eik Suldal

Ønsker du et slitasjesterkt gulv med en moderne gråhvit farge, så kan dette gulvet være noe for deg! Dette gulvet er tre ganger så slitasjesterkt som en tradisjonell parkett.
kr 599 pr m²