Børstet og mattlakket parkett

Det har skjedd en stor utvikling i parkettbransjen når det kommer til overflatebehandling av parkett. Tidligere sto valget stort sett mellom et lakket eller oljet parkettgulv. Alle kundene var stort sett enige om at et oljet gulv var det fineste rent visuelt, men flesteparten valgte likevel å kjøpe et lakket parkettgulv. Grunnen var at kundene ikke ønsket å kjøpe et gulv som krevde mye vedlikehold.
Solheim natur parkett

Skrevet av Jon-Inge Heldal, Daglig leder Parkett.no

Nå har produsentene utviklet en ny overflatebehandling som gir parkettgulvet et oljet utseende, men som innehar lakkens egenskaper. Et vedlikeholdsfritt gulv som har trestruktur og en helt matt overflate. Parkett med børstet og mattlakket overflate har fått en god respons i det norske parkettmarkedet.

1-stav Eik Svalbard Parkett
Svalbard et børstet og hvitmattlakket gulv med en matt overflate og fin trestruktur

Her er en kort oversikt over fordeler

Det er mange fordeler med et børstet og mattlakket parkettgulv.

Parkettgulvet får et veldig fint treuttrykk, siden børstingen i overflaten av treet fremhever trestrukturen i gulvet. Gulvet vil ha utseende til et oljet gulv, men ha lakkens egenskaper og være helt vedlikeholdsfri.

Den børstede overflaten gjør gulvet med robust. Når man børster en treoverflate, blir det mykeste veden i treet børstet bort. Dette gjør overflaten mer robust mot hakk og riper. I tillegg vil eventuelle hakk og riper vil bli veldig lite synlig i en slik overflate, da gulvet har en struktur som kamuflerer slike riper. Dette kan derfor være en perfekt overflate for barnefamilier og hundeeiere.

Et børstet parkettgulv gir også en veldig lun overflate. Når man trår på et gulv med en børstet overflate, så vil det være luft under føttene og gulvets overflate vil dermed oppleves veldig lun.

1-stav Eik Tunnsjøen, børstet og mattlakket parkett
Tunsjøen et børstet og mattlakket parkettgulv med fin trestruktur og matt overflate

Ulike farger

Det er mulig å kjøpe børstet og mattlakket gulv i ulike farger. Tunnsjøen parkett som er avbildet i artikkelen kommer med en mattlakket farge uten pigmentering. Dette kalles for mattlakk.

Svalbard parkett som er avbildet enda lenger oppe i artikkelen kommer med en gråhvit farge. Dette gulvet er beiset med en farge og har deretter blitt mattlakket. Dette kalles for hvitmattlakket overflate. Det finnes også muligheter til få et parkettgulv i mange andre farger.

1-stav Eik Hasseltangen rustikk parkett
Hasseltangen rustikk er et gulv som er beiset med en grå farge og deretter mattlakket. Dette gir gulvet en grålig farge. Gulvet er børstet og gråmattlakket.

 Parkett.no selger mange parkettgulv med børtset og mattlakket. Se hele utvalget her

Ta gjerne kontakt med Parkett.no hvis du har spørsmål knyttet til parkettgulv med børstet og mattlakket overflate.

Handlekurv