Hvordan rengjøre parkett

Det er viktig å vaske og rengjøre parkettgulvet riktig, slik at parketten bevares på en god måte.
Woca Natrual soap

Det er viktig å vaske og rengjøre parkettgulvet riktig, slik at parketten bevares på en god måte.

Tørre rengjøringsmetoder

Et parkettgulv skal først og fremst rengjøres med tørre rengjøringsmetoder, slik som å støvsuge eller tørrmoppe. Når parketten blir rengjort med tørre rengjøringsmetoder, vil det være greit å ha en sprayflaske med vann eller mildt såpevann tilgjengelig. Da er det enkelt å fjerne eventuelle flekker i gulvet underveis i rengjøringen og tørke opp vannet umiddelbart med en tørr klut.

Bruk lite vann

En av parkettens største fiender er vann. Det må aldri helles vann på parketten og gulvet må aldri være gjennombløtt når det blir vasket. Det skal brukes lite vann ved rengjøring av et parkettgulv. Når et parkettgulv skal vaskes med vann, er det viktig å bruke en godt oppvridd klut. Parketten er ikke helt tett mellom skjøtene og overflødig vann kan sive ned mellom plankebordene. Da kan treverket i verste fall svelle i skjøtene. I tillegg kan vann gi skader i treverket og på overflaten generelt. Vaskevannet kan også inneholde smuss og skitt, noe som også kan sette seg i skjøtene hvis gulvet blir vasket med mye vann over tid.

Bruk riktig såpe

Det er viktig å bruke riktig såpe ved vask av et parkettgulv. Det er ikke anbefalt å bruke grønnsåpe, for grønnsåpen inneholder fettsyrer og har en høy PH verdi. Hvis det brukes grønnsåpe på et oljet parkettgulv, kan såpen bidra til å tørke ut parkettgulvet. På et lakket parkettgulv kan grønnsåpe skape en såpefilm på overflaten og gulvet kan bli skjoldete. Vi anbefaler å bruke såpeprodukter med lav PH-verdi. På et lakket parkettgulv vil vi anbefale å bruke Woca sin vinyl og lakksåpe, og på en oljet parkett anbefaler vi å bruke Woca sin natursåpe for enten hvitoljet eller oljet parkettgulv.

Parkett.no sin nettbutikk selger en rekke rengjøringsmidler fra produsenten Woca.

Ta gjerne en titt på hele vårt utvalg av vaskeprodukter i vår nettbutikk.

Handlekurv