Lyse parkettgulv

Lys parkett er den absolutte bestselgeren i Norge. Det er tradisjon for lyse gulv i Scandinavia.
1-stav Eik Toke Ekstra Bred Hvitoljet parkett

Lyse parkettgulv er fortsatt det mest populære fargevalget hos forbrukere i Norge når de skal kjøpe ny parkett til sitt hjem. Vår erfaring er at størsteparten av våre kunder velger å kjøpe parkett som er innenfor denne fargekategorien.

1-stav Eik Solheim Bred Parkett
1-stav Eik Solheim Bred Parkett i et stort soverom

I Skandinavia er det en tradisjon for lyse parkettgulv. Den skandinaviske stilen benytter seg av lyse gulv og vegger, for å optimere lyset. I Skandinavia har vi lange perioder med mørke høst og vinterkvelder. Da kan det være godt å komme hjem til et lyst og friskt parkettgulv, hvor lysinnslipp og lyskilder blir optimalisert. Lys parkett gir en god romfølelse, samt et moderne uttrykk i hjemmet. Lyse gulv fremhever i tillegg tekstiler og interiør på en god måte.

1-stav Eik Nisser Parkett
1-stav Eik Nisser parkett i et kjøkken

Det er treslagene Ask, Eik, Furu og Douglasgran som er mest populære, når kunder i Norge skal kjøpe lys parkett.  Lys parkett er hvitpigmentert, slik at de får en lys og delikat farge. Et hvitpigmentert parkettgulv kan komme med hvitmattlakket, hvitvokset eller hvitoljet overflate. Hvitmattlakket overflate er en vedlikeholdsfri overflate, mens et hvitvokset eller hvitoljet overflate krever jevnlig pleie og vedlikehold.

Det er mange fargenyanser innenfor kategorien lyse parkettgulv. Variasjonen i overflatebehandling, struktur og fargenyanser er stor. Parkett er ikke lenger bare noe man går på, men har blitt ett av husets viktigste møbler. Det er derfor viktig å finne et parkettgulv som har den rette fargenyanse og uttrykk. Det er blitt viktig å finne et parkettgulv som passer til vegger, møbler og interiør og stil i hjemmet.

1-stav Eik Tyrifjorden rustikk parkett
1-stav Eik Tyrifjorden rustikk parkett i en fin stue

Noen synes kanskje det blir litt for mye å velge mellom, men de fleste synes det er bra med et godt utvalg. Da har en mulighet til å finne det perfekte gulvet til hjemmet.

Hos Parkett.no finner du et stort utvalg av lyse parkettgulv. Vi er veldig behjelpelig med å finne det rette gulvet, både på chat, telefon og mail. Ta gjerne kontakt med oss i dag!

Et lyst parkettgulv med ekstra brede plankebord, 1-stav Eik Toke ekstra bred, børstet og hvitoljet.
Handlekurv