Osmo produkter: Pleie, vedlikehold og vask av et oljet eller hvitoljet parkettgulv

Det er mange som velger å kjøpe et oljet eller hvitoljet parkettgulv. Et slikt gulv har mange positive egenskaper og et vakkert utseende. ( les mer om fordeler og ulemper hvitoljet/oljet parkettgulv) Parkett.no er opptatt av at kunder som kjøper oljet eller hvitoljet parkettgulv, skal få god informasjon om hvordan man skal ta vare på gulvet på en best mulig måte. Denne artikkelen er skrevet for å gi denne informasjonen.
Osmo hardvoks vedlikeholdsolje

Det er mange som velger å kjøpe et oljet eller hvitoljet parkettgulv. Et slikt gulv har mange positive egenskaper og et vakkert utseende. ( les mer om fordeler og ulemper hvitoljet/oljet parkettgulv)

Parkett.no er opptatt av at kunder som kjøper oljet eller hvitoljet parkettgulv, skal få god informasjon om hvordan man skal ta vare på gulvet på en best mulig måte.

Denne artikkelen er skrevet for å gi denne informasjonen.

Toppbehandling etter montering

Når parketten er montert er det viktig å gjøre en toppbehandling av gulvet. Parketten er grunnoljet på fabrikk, men det må gjøres en toppbehandling for å gi gulvet god motstand mot flekker og slitasje.

Vi anbefaler å bruke Osmo hardvoksolje 3065 Semi matt rett etter montering. Dette gir gulvet en god beskyttelse mot flekker og slitasje.

Osmo hardvoksolje 3065 semi matt

På et 1-stav parkettgulv anbefaler vi å bruke Superpad hvit til påføring og deretter polering med Easy pad poleringsklut. Da kan man gjøre dette for hånd med padholder med ledd og teleskopisk Langskaft Osmo. Da legges superpad hvit under padholder med ledd som er koblet til det teleskopiske langskaftet ved påføring. Deretter tar man Easy pad poleringsklut rundt superpad hvit og polerer.

Hvis man har mulighet til å bruke poleringsmaskin vil dette gi best resultat. Først med hvit pad for påføring og deretter poleringsklut for polering. Det er også mulig å påføre med Mirkofiberrull. Da er det viktig å bruke Osmo gulvbørste etter påføringen, for å fjerne stoppemerker. Husk at Osmo hardvoksolje skal påføres i lengderetning av treet, og det skal kun påføres et tynt jevnt lag.

På fiskebengulv anbefaler vi å bruke poleringsmaskin, først med hvit pad for påføring og deretter med poleringsklut for polering. Hvis dette ikke er tilgjengelig, vil vi anbefale å påføre med mikrofiberrull og deretter polere med poleringsklut.

Når gulvet er toppbehandlet med Osmo hardvoksolje 3065 Semi matt vil gulvet ha en god motstand mot flekker og slitasje. Gulvet kan da brukes med god motstand.

Hvorfor skal man bruke Osmo hardvoksolje?

– Beskytter treet innenfra. Produkter trenger inn i treet og beskytter.

– Lager ingen film

– Lager en beskyttende, mikroporøs pustende overflate

– Lager en permanent «våt effekt».

– Vil ikke sprekke, løsne eller flasse av.

– Feltvis vedlikehold eller renovasjon utføres enkelt.

– Meget god motstandsdyktighet mot væsker.

– Lett å vedlikeholde

Jevnlig vedlikehold på slitasjesoner

Etterhvert som gulvet brukes, vil det oppstå slitasjesoner i feks gangsone og kjøkkensone. Vi anbefaler å pleie gulvet flekkvis med Hardvoks vedlikeholdsolje 3079 Matt Osmo, slik at du bevarer en god slitasjestyrke i gulvet. Hvis man er flink til å pleie gulvet jevnlig, vil det forlenge levetiden til gulvet og det vil det ta lenger tid til det er behov får å pleie gulvet på nytt med Osmo hardvoksolje 3065 Semi matt. Hvis man er flink til å pleie gulvet jevnlig, kan det ta opptil 6-10 år før det er behov for å behandle gulvet på nytt med Osmo hardvoksolje 3065 Semi matt. Hardvoks vedlikeholdsolje påføres med superpad hvit og blir deretter polert med easy pad poleringsklut.

1-stavs parkett
Et vakker hvitoljet parkettgulv

Hvis det oppstår flekker i gulvet, slik som gummimerker fra sko, tyggis og andre organiske flekker vil rens og vedlikeholdsvoks på spray fungere godt. Denne fungerer som en flekkfjerner og vil samtidig oppfriske gulvet.

Rengjøring

Et hvitoljet eller oljet gulv skal først og fremst rengjøres med tørre rengjøringsmetoder, slik som tørrmopping og støvsuging. Når du skal vaske med vann, så er det viktig å bruke lite vann og bare en fuktig klut. Husk at vann er parkettens største fiende. Vi anbefaler også å bruke en såpe som er beregnet for et parkettgulv med hardvoksoljet overflate. Vi tilbyr våre kunder Osmo vask og pleie. Dette er en såpe som bevarer treets fuktighet og den voksede overflaten.

Når man skal ta vare på gulvet sitt, er det greit å ha godt verktøy. Det gjør jobben lettere med både vedlikehold og vask.

Vi anbefaler våre kunder å bestille rengjøringssett for Osmo, som inneholder moppholder, tørrmopp, våtmopp og microfiberklut.

Godt verktøy gjør arbeidet enklere

Når det blir investert i et helt nytt gulv, vil det være fornuftig å ta vare på gulvet. Vi anbefaler derfor å bestille alt som trengs av pleie, vedlikehold og vaskeprodukter ved bestilling av parkett. Når man har disse produktene tilgjengelig og et riktig redskap, vil det være enklere å gjøre jobben. Her kan det være nyttig å bestille padholder og teleskopskaft.

Se i vår nettbutikk for alle våre produkter til pleie, vedlikehold og rengjøring av oljede eller hvitoljede parkettgulv.

Vaskeprodukter

Pleieprodukter

Handlekurv