Pleie parkettgulvet med hardvoksolje

Et oljet eller hvitoljet parkettgulv må pleies etter montering. Dette kalles å gjøre en toppbehandling, slik at gulvet får god motstand mot flekker og slitasje.
1-stav Eik Linvatn Parkett

Skrevet av Jon-Inge

1-stav Eik Nordic hvitoljet fra Parkett.no

Et oljet eller hvitoljet parkettgulv må pleies etter montering. Dette kalles å gjøre en toppbehandling, slik at gulvet får god motstand mot flekker og slitasje.  

Det er mulig å pleie gulvet med hardvoksolje etter montering og det er noen fordeler med å velge nettopp dette alternativet.

Den første fordelen er at hardvoksolje gir veldig god beskyttelse mot flekker. Hardvoksoljen legger seg som et filter på overflaten av parketten og beskytter treet mot smuss og skitt.

Den andre fordelen er at  Osmo hardvoksolje krever relativt lite vedlikehold. Når man påfører Osmo hardvoksolje etter montering, kan man pleie gulvet flekkvis på slitasjesoner som kjøkkensone og gangsone med Hardvoks Vedlikeholdsolje 3079 matt Osmo. Hvis man er flink til å pleie gulvet med denne vedlikeholdsoljen, kan det ta relativt lang tid før det er behov for å behandle gulvet på nytt med Osmo hardvoksolje.

Hardvoksolje kan brukes på ubehandlede, oljede og hvitoljede parkettgulv. Hardvoksolje inneholder naturlige oljer og vokser, og er et helt naturlig produkt.

Parkett.no selger hardvoksolje fra produsenten Osmo.

Det  er viktig at innetemperatur er mellom 18-23 grader og at gulvet er rent og tørt, når parkettgulvet skal behandles med hardvoksolje.

Hardvoksolje påføres enkelt med en  mikrofiberrull eller en pad.Dette avhenger av hvilket type parkettgulv som skal behandles.

Det er viktig å påføre et tynt og jevnt lag. Husk at hardvoksen skal påføres i lengderetning av treet.

Osmo hardvoksolje skal gjennomfå en tørkeprosess etter påføring av hardvoksolje.

Hardvoksolje fra Osmo

Det er viktig å passe på at det ikke er opphopninger av hardvoksolje ved behandling, men at det blir påført et jevnt lag. På den måten unngås det at parketten blir skjoldete og at det ikke blir glansforskjeller.

På generelt grunnlag anbefales det kun ett strøk på et grunnoljet parkettgulv.

Hardvoksen vil være tørr i løpet av 8-10 timer i et normalt inneklima på 23 grader og en relativ luftfuktighet på under 50%. Hvis det er lavere temperatur og/eller høy luftfuktighet, kan tørketiden være lengre.

Gulvet kan brukes forsiktig første dag, men det er først etter 3 dager at gulvet er gjennomherdet ved normale innendørs forhold.

Husk at alle kluter/filler som inneholder rester av produktet kan være utsatt for selvantenning. Disse må enten dyppes i vann eller oppbevares i godkjent metallbeholder.

Hos Parkett.no kan du kjøpe hardvoksolje fra Osmo.

Vi råder alle kunder som skal behandle gulvet med hardvoksolje å søke kunnskap på Osmo sine nettsider, før de iverksetter påføring av Osmo hardvoksolje: https://www.osmonorge.no/instruksjonsfilmer

Handlekurv