Fiskebenparkett, et vakkert og elegant parkettgulv

Vi ser at mønsterparkett blir mer og mer populært hos våre kunder. Det er fiskebensparkett som skiller seg ut som det mest populære mønsteret. Fiskeben mønsteret har sin opprinnelse helt tilbake til det romerske riket, der det ble brukt mye i veibygging. Romerne monterte murstein i et fiskebensmønster, da dette gjorde at veiene tålte mer bevegelse og kompresjon. Du finner mange eksempler på slike fiskebenmønster fra romerriket i Italia i dag.

Skrevet av Jon-Inge Heldal, Daglig leder Parkett.no

Vi ser at mønsterparkett blir mer og mer populært hos våre kunder. Det er fiskebensparkett som skiller seg ut som det mest populære mønsteret. Fiskeben mønsteret har sin opprinnelse helt tilbake til det romerske riket, der det ble brukt mye i veibygging. Romerne monterte murstein i et fiskebensmønster, da dette gjorde at veiene tålte mer bevegelse og kompresjon. Du finner mange eksempler på slike fiskebenmønster fra romerriket i Italia i dag.

Fiskeben Eik Lyngør Parkett
Fiskeben Eik Lyngør Parkett i en åpen stue/kjøkkenløsning

Fiskebensmønsteret er både enkelt og vakkert, og dette var også grunnen til at mønsteret ble spredt til andre bransjer. Vi finner mønsteret i mange bransjer, blant annet i tekstil, mote og interiørbransjen. Dette mønsteret ligner et fiskeskjelett og det er derfor det kalles fiskebensmønster.

Et fiskebeinsgulv gir huset et klassisk og herskapelig uttrykk. Det er et elegant, delikat, vakkert og enkelt mønster. En fiskebensparkett vil derfor passe perfekt inn i et klassisk hjem, men det er også et gulv som fungerer godt i et moderne hjem og i et funkishus. Et fiskebensparkettgulv i et moderne hjem gir en veldig innbydende atmosfære.

Fiskebensparkett Brekkestø

Eik Oxford Hvitoljet

Mange av dem som velger å montere et fiskebeinsparkett i sitt hjem, ønsker et gulv med et unikt uttrykk og design som ikke alle andre har. Et fiskebensgulv er et smykke av et møbel, som virkelig løfter helhetsinntrykket til huset.

Eik Cambridge Hvitoljet

Montering av fiskebenparkett bør gjøres av en profesjonell/fagkyndig montør. En slik parkett skal hellimes til undergulv, og hver enkelt stav monteres enkeltvis ned i gulvet. Det krever erfaring og nøyaktighet for å få et godt sluttresultat.

Det koster litt mer penger å montere et fiskebensgulv enn et vanlig parkettgulv. Lim som brukes ved montering koster ca 120kr pr kvm, og i tillegg tar det selvsagt litt mer tid å montere et mønstergulv.

Likevel kan det altså være en god investering. Gulvet blir en integrert del av huset og vil være et generasjonsgulv som vil vare i mange år. De som monterer et fiskebensgulv, vil velge å slipe gulvet når det blir slitt, fremfor å bytte ut gulvet. Fiskebensparkett er et unikt, eksklusivt og tidløs parkettgulv som aldri vil gå av moten.

Sjekk gjerne hele vårt utvalg av fiskebensparkett!

Handlekurv