Parkett på gulvvarme

Skrevet av Jon-Inge Heldal

Det er mulig å montere parkett på gulvvarme.  Gulvvarme gjør at parketten oppleves ekstra lun å gå på og rommet oppleves varmere. Det er faktisk mulig å spare energi ved å bruke gulvvarme, da en lun gulvflate gjør at man kan senke temperaturen i rommet og likevel vil rommet oppleves like varmt.

Parkett kan monteres på både elektrisk og vannbåren gulvvarme.

Det finnes likevel noen toleranser på gulvvarme som er viktig å overholde, slik at man bevarer parketten på en best mulig måte.

Det første er at det ikke er tillatt å ha en høyere overflatetemperatur enn 27 grader Celcius. Det er mulig for en installatør å legge inn makstemperaturbegrensing i undergulvet sammen med gulvføler. En annen ting som er viktig å passe på er at effekten på varmeanlegget ikke kan være større enn 60 W pr kvm. Til sist anbefales det at gulvvarmen er mest mulig stabil.

Hvis det forekommer avvik på disse toleransene, så kan dette få negative konsekvenser for parketten. Vanlige skader som kan utvikle seg i en parkett som har fått for høy varmepåvirkning er tørkesprekk, deformering eller lamellslipp.

PS: Lønn og Bøk kan ikke monteres på gulvvarme.

Ta kontakt med Parkett.no hvis du har spørsmål knyttet til å montere parkett på gulvvarme.

Legg igjen din kommentar