Woca produkter: Pleie, vedlikehold og vask av et oljet eller hvitoljet parkettgulv

Hvordan kan du på en best mulig måte ta vare på ditt oljede eller hvitoljede parkettgulv med Woca produkter? Denne artikkelen forteller deg alt fra A til Å.

Det er mange som velger å kjøpe et oljet eller hvitoljet parkettgulv. Et slikt gulv har mange positive egenskaper og et vakkert utseende. ( les mer om fordeler og ulemper hvitoljet/oljet parkettgulv)

Parkett.no er opptatt av at kunder som kjøper oljet eller hvitoljet parkettgulv, skal få god informasjon om hvordan man skal ta vare på gulvet på en best mulig måte.

 Denne artikkelen er skrevet for å gi denne informasjonen, til dem som velger å bruke woca produkter.

Toppbehandling etter montering

Når parketten er montert er det viktig å gjøre en toppbehandling av gulvet. Parketten er grunnoljet på fabrikk, men det må gjøres en toppbehandling for å gi gulvet god motstand mot flekker og slitasje.

Vi anbefaler å bruke pleieolje hvit på et hvitoljet parkettgulv og pleieolje natur på et oljet parkettgulv. Dette påføres rett etter montering. Dette gir gulvet en god beskyttelse mot flekker og slitasje.

Pleieolje kan påføres på gulvet med en mikrofiberrull og la dette trekke inn i treet i noen minutter. Deretter må alt det overflødige poleres opp med en Easy pad poleringsklut. Du kan lese mer om pleie av et parkettgulv med pleieolje her.

Når gulvet er toppbehandlet med pleieolje vil gulvet ha en god motstand mot flekker og slitasje. Gulvet kan da brukes med god motstand.

Hvorfor skal man bruke pleieolje?

 Beskytter treet innenfra og lager ingen film på overflaten

– Beskytter treet fra innsiden, oljen trenger inn i treet.

– Lager ingen film på overflaten.

– Lager ingen beskyttelse på overflaten.

– Flammer opp og lager et permament «våt effekt» utseende.

– Feltvis vedlikehold og renovasjon utføres enkelt.

– Vil ikke sprekke eller flasse av.

– Dårlig motstandsdyktighet mot flekker.

– Hyppig og tidkrevende vedlikehold.

Jevnlig vedlikehold

Etterhvert når gulvet brukes vil gulvet bli mer sårbart for flekker og slitasje. Det vil derfor være behov for å pleie gulvet med pleieolje hver år eller annenhvert år. Dette for å opprettholde en mettet overflate.

Rengjøring av parkettgulvet

Et hvitoljet eller oljet gulv skal først og fremst rengjøres med tørre rengjøringsmetoder, slik som tørrmopping og støvsuging. Når du skal vaske med vann, så er det viktig å bruke lite vann og bare en fuktig klut. Husk at vann er parkettens største fiende. Vi anbefaler også å bruke en såpe som er beregnet for et parkettgulv som er behandlet med pleieolje. Vi tilbyr våre kunder natursåpe hvit for hvitoljede gulv og natursåpe for oljede parkettgulv. Dette er en såpe med lav PH verdi og som er med på å bevare gulvet.

Det er også mulig å gjøre en grundig rens og vask av gulvet ved å bruke trerens. Da er det viktig å pleie gulvet med pleieolje etter denne rensen.

Når man skal ta vare på gulvet sitt, er det greit å ha godt verktøy. Det gjør jobben lettere med både vedlikehold og vask.

 Vi anbefaler våre kunder å bestille rengjøringssett, som inneholder moppholder, tørrmopp, våtmopp og microfiberklut.

Hvis det skulle oppstå garvesyreflekker vil Flekknøytraliserer fungere godt.

Hvis det skulle komme flekker av fett, blod, kaffe, te etc, vil flekkfjerner kunne være et godt hjelpemiddel til å fjerne flekkene.

Handlekurv